Omgeving

In de omgeving van ’t Wapen van Marion zijn vele mogelijkheden! Wandelen en fietsen door de prachtige omgeving van Voorne en het bezoeken van de vesting stadjes moet u zeker gedaan hebben bij een verblijf in het hotel.

De Vestingsteden Brielle en Hellevoetsluis hebben bijzondere kenmerken en een bijzondere historie. De historische vestingstad Brielle (vroeger Den Briel) is vooral bekend van de inname door de Watergeuzen op 1 april 1572. Een feit dat nog ieder jaar uitbundig wordt gevierd op het Brielse 1 april feest! Hellevoetsluis is niet alleen een vestingstad, maar ook de voormalige haven van de Hollandse oorlogssvloot met namen als De Ruyter, Tromp en Piet Heyn.

De stranden van Voorne strekken zich, tussen het Haringvliet en de Nieuwe Waterweg, uit over een lengte van zo’n 15 kilometer. Het strand van Oostvoorne biedt rust en ruimte en ligt ca. 2 kilometer van ons hotel. Er ontwikkelen zich nieuwe duinen en er is een ruig begroeid natuurstrand. Op ca. 1 kilometer afstand van ons hotel ligt het Oostvoornse meer. Hier is een ondiep gedeelte afgezet waardoor het uitstekend geschikt is voor kleine kinderen. Het strand van Rockanje ligt op ca. 5 kilometer afstand en is helemaal ingesteld op badgasten. Op het strand bevinden zich meerdere paviljoens.

Het uitlaten van honden en de regels hiervoor in Voorne vindt u hier.
Landgoed Mildenburg is een oud beukenbos dat de overgang vormt naar een binnenduinbos. Een hoog duin biedt uitzicht op het Groene Strand en het Oostvoornse Meer. Het Groene Strand, een oude strandhaak met een lagune, valleien en struwelen, is een natuurherstelproject bij het Oostvoornse meer. Het Overbosch ligt aan de zuidkant van Oostvoorne en is een mooi klein bos.

De duinen van Voorne is een zeer gevarieerd natuurgebied met bossen, duinvalleien, struwelen en droge zandhellingen.
In tegenstelling tot de duingebieden in Noord Nederland waar de duinen enkele duizenden jaren oud zijn, heeft Voorne relatief jonge duinen. De oudste zijn ongveer 800 jaar, maar ook nu nog worden op het strand nieuwe duinen gevormd. Dankzij deze lage leeftijd is het duinzand rijk aan kalk.

Het Oostvoornse Meer is 250 hectare groot, biedt een zorgeloze beoefening van de watersport. Er geldt een vaarverbod voor motorboten. Het zeer heldere water en het ontbreken van stroming maken het meer bij uitstek geschikt voor de duiksport en een bekend vliegviswater in Nederland.

Tussen de vestingstad Brielle en het havengebied van Rotterdam ligt het Brielse Meer. Het water vormt de kern van het recreatiegebied, 750 hectare groot en ongeveer 10 kilometer lang. Kano├źn, waterfietsen maar ook waterskie├źn horen tot de vele mogelijkheden. Het Brielse Meer, met zijn eilandjes en door bosjes en bomen omgeven oevers, is een fraai, beschut viswater voor iedere sportvisser.

Natuurlijk is Rotterdam binnen een half uur bereikbaar om als havenstad te ontdekken. Zeeland bereikt u ook in een half uur, waar u natuurlijk een bezoek brengt aan Waterpark Neeltje Jans! ( kaartjes met korting )